Стало відомо, хто може замінити Терезу Мей на чолі уряду Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, хто може замінити Терезу Мей на чолі уряду Британії

Стало відомо, хто може замінити Терезу Мей на чолі уряду Британії
Джерело:  Reuters

У разі відставки прем’єр-міністра Терези Мей найбільші шанси очолити уряд Великої Британії має колишній мер Лондона та глава МЗС Борис Джонсон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Результати нещодавно проведеного дослідження YouGov для газети The Times показали, що 39% членів Консервативної партії підтримують кандидатуру Джонсона в якості наступника Терези Мей. Найближчим його суперником є колишній міністр у справах Brexit Домінік Рааб. Він заручився підтримкою 26% консерваторів.

Для Терези Мей час господарювати у будинку на Даунінг-стріт, 10, може завершитися як протягом найближчих тижнів, так і восени. Вона вже не має підтримки ні серед британських виборців, ні всередині рідної Консервативної партії.

Тим не менщ, днями очільниця уряду Великої Британії домоглася чергової відстрочки Brexit. У Брюсселі погодилися ще раз почекати – тепер вже до 31 жовтня.

Борис Джонсон має в Англії репутацію трохи ексцентричного політика. З нинішньою головою уряду його об’єднує одне – він теж, як і Тереза Мей, жорстко налаштований проти політики Кремля. Тому для України зміна влади в Лондоні не принесе неприємних несподіванок.

Нагадаємо, що не так давно Тереза Мей Тереза Мей звернулася до Володимира Зеленського з пропозицією працювати разом для стримування російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?