Стало відомо, хто обійме посаду нового глави Пентагону
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, хто обійме посаду нового глави Пентагону

Стало відомо, хто обійме посаду нового глави Пентагону
Джерело:  online.ua

Новим виконувачем обов’язків міністра оборони США стане Річард Спенсер. Очікується, що пізніше на цю посаду мають призначити Марка Еспера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Military Times.

Як зазначається, глава Військово-морських сил США Річард Спенсер буде виконувати обов’язки глави Пентагону тимчасово, до завершення розгляду у Сенаті кандидатури майбутнього міністра оборони Марка Еспера. За американськими законами, поки кандидатура претендента на пост глави Міноборони розглядається в Сенаті, ця людина не має права очолювати військове відомство.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що планує висунути на пост глави Пентагону Марка Еспера. Трамп пояснив відставку виконувача обов'язків міністра Патріка Шенагена тим, що він «хоче більше приділяти часу своїй родині».

На початку січня 2019 року Шенаген був призначений на посаду виконуючого обов’язків глави Пентагона у зв’язку з відставкою міністра Джеймса Меттіса. Той, в свою чергу, відійшов від управління військовим відомством через різне бачення ролі Міноборони США у вирішенні близькосхідної проблеми у Сирії. Як відомо, президент Дональд Трамп у минулому році оголосив про масштабне виведення американських військових з Близького Сходу.

Нагадаємо, що кілька днів тому Україна вперше попросила США продати озброєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?