Україна вперше попросила США продати озброєння
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вперше попросила США продати озброєння

Україна вперше попросила США продати озброєння
Джерело:  online.ua

Український уряд вперше збирається закупити озброєння в США. До цього часу зброя та допоміжне устаткування направлялося з Америки в рамках програми військової допомоги. Інформацію про закупівлю зброї повідомило посольство США в Україні, інформує ONLINE.UA.

«Я радий повідомити, що Україна вперше звернулася із запитом придбати військове обладнання через програму продажу Міністерства оборони США. Ми починаємо процес розгляду цього запиту. Сполучені Штати непохитно стоять на позиції підтримки суверенітету, територіальної цілісності України і реформування її оборонного сектора», – заявив тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор.

Нагадаємо, що цього року на закупівлю і модернізацію військової техніки в українському бюджеті передбачено виділити 11,5 млрд гривень. За ці гроші планується закупити понад 800 одиниць автомобільної техніки, 600 одиниць техніки зв’язку, більше 270 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, більше 200 одиниць бронетанкової техніки, 3000 одиниць стрілецької зброї, а також інше озброєння.

Два роки тому, восени 2017 року американський сайт BuzzFeed з посиланням на власні джерела в адміністрації президента США написав, що Дональд Трамп не хоче давати Україні зброю безкоштовно.

Незабаром після цього спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що програма військової допомоги для України передбачає не тільки безкоштовну передачу озброєння, але й його продаж.

Минулого місяца Сенат США ухвалив законопроект, за яким військова допомога Україні в оборонному бюджеті на 2020 рік збільшується до 300 млн доларів.

Нагадаємо, що позавчора Курт Волкер пояснив, чому Росія збільшила війська біля кордонів з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?