Волкер пояснив, чому Росія збільшила війська біля кордонів з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер пояснив, чому Росія збільшила війська біля кордонів з Україною

Волкер пояснив, чому Росія збільшила війська біля кордонів з Україною
Джерело:  online.ua

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер пояснив, чому Росія періодично збільшує військові угруповання біля українських кордонів та на окупованих територіях. За його інформацією, це пов’язано з ротацією, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Голос Америки».

«Стосовно розміщення військ з російської сторони. Вони приходять і відходять. Ми бачили протягом декількох років, що кількість військ зростає перед ротацією. При ротації також інколи є спалах насильства, бо вони тестують устаткування і переконуються, що їм там зручно. Гадаю, ми бачимо саме це. Знову ж, це не свідчить про будь-які нові просування», – вважає Волкер.

Американський дипломат повідомив, що збільшення чисельності російської армії біля території, яку контролює український уряд, навряд чи свідчить про наміри наступу. Зараз головне завдання Путіна полягає у досягненні політичних цілей за допомогою посилення свого впливу на українську владу через дострокові парламентські вибори.

За інформацією українських спецслужб, Росія тримає понад 82 тисячі військових вздовж кордону з Україною, в анексованому Криму та на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Вздовж державного кордону України у Ростовській області РФ розміщено понад 25 батальйонних тактичних груп і активно формується 150-та мотострілецька дивізія.

Нагадаємо, що спецпредставник США Курт Волкер вказав на важливу деталь в політиці Зеленського по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?