Стало відомо, хто стане новим директором МВФ замість Крістін Лагард
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, хто стане новим директором МВФ замість Крістін Лагард

Стало відомо, хто стане новим директором МВФ замість Крістін Лагард
Джерело:  online.ua

Узгодженим кандидатом від Європи на пост нового директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) стала виконавча директорка Всесвітнього банку, болгарський економіст і професор Крісталіна Георгієва.

Про це повідомив в Twitter голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, інформує ONLINE.UA.

Вітаючи Георгієву з офіційним висуванням на цю посаду, Юнкер зазначив, що у неї «є всі якості, які необхідні, щоб внести ефективний вклад в місію МВФ».

Як стало відомо, кандидатура болгарської представниці отримала підтримку кваліфікованої більшості представників ЄС. Її єдиним суперником був колишній міністр фінансів Нідерландів Йєрун Дейсселблум. Після свого програшу він теж привітав Георгієву з перемогою.

Найближчим часом кандидатуру Георгієвої винесуть на розгляд Раду директорів МВФ. Формально процес виборів нового директора-розпорядника завершиться в жовтні цього року.

Відомо, що главою МВФ традиційно обирають представника Європи. Це пов’язано з консенсусом між найбільшими донорами цієї організації – ЄС та США. Оскільки штаб-квартира фонду знаходиться у Вашингтоні, керівником МВФ має бути європеєць.

Нагадаємо, що не так давно представники місії МВФ у Києві повідомили, що мають «лише одне принципове питання» перед тим, як надати гроші Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?