Стало відомо, хто з американських урядовців прилетить на інавгурацію Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, хто з американських урядовців прилетить на інавгурацію Зеленського

Стало відомо, хто з американських урядовців прилетить на інавгурацію Зеленського
Джерело:  LB.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив, що американську делегацію, яка прибуде на інавгурацію новообраного глави держави Володимира Зеленського, буде представляти віце-президент США Майк Пенс. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.

Клімкін додав, що присутність Пенса також залежатиме від його графіку. Складнощів додає те, що досі не відома точна дата інавгурації.

«Коли дата вже буде визначена, тоді можна буде говорити про присутність тих чи інших гостей», – заявив міністр.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що є зацікавленість у прибутті на інавгурацію Володимира Зеленського лідерів кількох країн Європи, відомих політиків з Азії, Канади та США.

«Я думаю, гостей буде багато, оскільки під час інавгурації завжди є можливість переговорити особисто. Такі зустрічі починають персональний контакт між політиками», – заявив дипломат.

Нагадаємо, що дата інавгурації нового президента, скоріше за все, буде визначена завтра, 16 травня у Верховній Раді. У випадку, якщо серед депутатів не знайдеться достатньої кількості голосів на підтримку якогось одного проекту постанови, тоді день проведення урочистої церемонії вступу на посаду президента обере голова парламенту Андрій Парубій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?