Стало відомо, коли розкриють остаточні результати виборів мера Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, коли розкриють остаточні результати виборів мера Києва

Стало відомо, коли розкриють остаточні результати виборів мера Києва
Джерело:  online.ua

Підрахування результатів голосування на виборах мера Києва може затягнутися до першого тижня листопада. З попередженням про терміни офіційного оголошення підсумків виступили у Київській міській територіальній виборчій комісії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг керівника підрозділу Миколи Нілова.

За його словами, представники комісії повинні оголосити повні результати до 6 листопада.

"Офіційні результати Київська міська територіальна виборча комісія повинна оголосити не пізніше як на 12-й день після дня голосування... це 6 листопада... ми будемо намагатися зробити це скоріше", - пояснив Нілов.

Слід зауважити, голосування на місцевих виборах тривало з 08:00 до 20:00 минулої неділі, 25 жовтня. За його попередніми підсумками, на перегонах за крісло мера у столиці переміг чинний міський лідер Віталій Кличко, він отримав понад 40% голосів.

Опонентами Кличка на виборах стали Олександр Попов з "Опозиційної платформи — За життя", Ірина Верещук від "Слуг народу", Олексій Кучеренко від ВО "Батьківщина", Сергій Притула від "Голосу", Андрій Пальчевський. Усі вони попередньо набрали менш як 10% голосів.

На виборах українське населення обирало не тільки мерів, але й склад міських рад, сільських та селищних рад, також голосування торкалося рад обласного рівня.

Згідно з правилами, другий тур виборів мера призначатимуть, якщо жоден з кандидатів не набере навіть половини голосів. Попередні результати вказують, що у такому випадку чинний мер змагатиметься з представником партії Віктора Медведчука та Юрія Бойка.

Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародні спостерігачі високо оцінили заходи із безпеки на місцевих виборах в Україні 26 жовтня, наголосили у Міністерстві внутрішніх справ. Організації визнали голосування безпечним, підкреслив заступник міністра Антон Геращенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?