Стало відомо, коли та як запрацює Турецький потік
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, коли та як запрацює Турецький потік

Стало відомо, коли та як запрацює Турецький потік
Джерело:  online.ua

Офіційна Анкара визначила дату запуску газогону "Турецький потік-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hurriyet Daily News.

За словами міністра енергетики й природних ресурсів Фатіх Донмез, запрацює трубопровід вже на початку 2020 року.

"Ми запустимо TurkStream 8 січня. Ми будемо незамінними на міжнародних ринках природного газу з газопроводами, що йдуть як зі сходу, так і з півночі", - стверджує посадовець.

У заяві він згадав Трансанатолійський газопровод TANAP. Цей елемент "Південного газового коридору" епочав постачання у країни Євросоюза вже 30 листопада.

"Турецький потік" здатний перекачувати 31,5 мільярда кубометрів природного газу. Перша його лінія дозволить транспортувати близько 15,75 мільярда кубів російського палива для місцевих споживачів.

Іншу лінію запустять у напрямку Європи. Вона пролягатиме через турецьку, болгарську, сербську та угорську територію. Спроможність також сягатиме 15,75 мільярда кубометрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада США оголосила умови, за яких впровадить санкції проти компаній, які займаються будівництвом "Північного потоку-2". Їм для зупинки робіт відвели 30 днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?