Стало відомо, коли вакцину Pfizer проти коронавірусу вперше використають
Категорія
Технології
Дата публікації

Стало відомо, коли вакцину Pfizer проти коронавірусу вперше використають

Стало відомо, коли вакцину Pfizer проти коронавірусу вперше використають
Джерело:  online.ua

У команді розробників найперспективнішої вакцини проти коронавірусу поділилися, коли може початися перша у світі кампанія з вакцинації. Співзасновник BioNTech Угур Шахін, причетний до проєкту Pfizer, назвав ймовірним перше використання препарату до кінця 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

За його словами, існує прогноз про початок вакцинації вже у середині грудня 2020 року. Цей процес, утім, повністю залежить від ліцензування препарату з боку британського органу регулювання.

"Найбільш ранній термін постачання вакцин настане не раніше середини грудня. І середина грудня не буде означати, що ситуація кардинально зміниться. Це буде важка зима. Перш ніж стане краще, стане гірше", - зауважив Шахін.

Експерт звернув увагу на спроможності перспективної вакцини повернути суспільство до нормального життя вже у середині 2021 року.

Водночас у Всесвітній організації охорони здоров'я пояснили, для подолання пандемії необхідно вакцинувати приблизно 70% населення усієї планети.

Станом на 12 листопада Велика Британія залишається у ТОП-10 країн, найбільше уражених коронавірусом. Від початку пандемії там встановили понад 1,2 мільйона діагнозів та понад 50 тисяч смертей.

Безпосередньо в Україні ці показники сягнули у вказаний день понад 500 тисяч випадків та понад 9 тисяч летальних інцидентів.

Як повідомляв ONLINE.UA, проміжні результати масштабних випробувань показали, що продукт Pfizer та BioNTech на 90% ефективний. Цю інформацію вже підтвердили виробники препарату. За їхніми словами, аналіз показує значно кращі результати, ніж раніше прогнозували більшість експертів. Варто звернути увагу на те, що у випробуваннях фази 3 взяли участь понад 43 тисячі людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?