Стало відомо, коли запрацює новий Офіс генпрокурора
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, коли запрацює новий Офіс генпрокурора

Стало відомо, коли запрацює новий Офіс генпрокурора
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка визначив день початку роботи ГПУ, яку реформують в Офіс генпрокурора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Згідно з офіційними даними, оновлене відомство запрацює вже наступного четверга, 2 січня.

"Наказую: 1. Днем початку роботи Офісу генерального прокурора визначити 2 січня 2020 року", - інформує Рябошапка у наказі під номером 351 від 23 грудня.

До цього планувалося, що Офіс генпрокурора запрацює вже з середи, 1 січня.

Реформа ГПУ складається зі створення нової системи органів, атестації прокурорів, розпуск військових прокуратур, а також формування обласних та окружних прокуратур. Замість військових підрозділів генпрокурор матиме право на створення спеціалізованих органів вручну.

Окрім того, чисельність представників прокуратури становитиме близько 10 тисяч. Наразі ця кількість сягає 15 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді почалася переатестація прокурорів згідно з масштабною реформою. Генпрокурор Рябошапка наголосив, що наприкінці місяця з центрального апарату відомства звільнили вже кілька сотень посадовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?