Стало відомо про масштабні атаки на сайт президента України - головне
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про масштабні атаки на сайт президента України - головне

Стало відомо про масштабні атаки на сайт президента України - головне
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що у листопаді цього року спецслужби заблокували 11 кібератак на державні інформаційні ресурси, зокрема, сайт Президента України, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми знаходимося в постійному режимі відвернення кібератак. Всі наші спецслужби працюють у надзвичайно напруженому режимі", - сказав секретар РНБО України, додавши, що за кібератаками хакерських угруповань, як правило, стоять ворожі спецслужби, які "надихають і направляють їх діяльність".

Він також наголосив, що урядовою командою реагування СЕRТ-UА в українському державному секторі в минулому році було зафіксовано більше шестисот, цьогоріч - більше трьохсот кіберінцидентів, і здійснено відповідне реагування.

"У першому півріччі цього року СБУ і Держспецзв'язок нейтралізували потужні DDoS атаки на державні інформаційні ресурси, зокрема, сайт ЦВК, сайт Президента України, тільки в листопаді були заблоковані 11 таких атак", - додав Данилов.

За його словами, наразі Україна працює над формуванням національної системи кібербезпеки, в якій важливу координуючу роль гратиме Національний координаційний центр кібербезпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у партії "Європейська солідарність", очільником якої є Петро Порошенко,  назвали слідчі дії у військової Олени Біленької, відомої як Маруся Звіробій, частиною політичних репресій  нової влади — команди українського лідера Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?