Стало відомо, про що домовилися Зеленський та президент Єврокомісії
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, про що домовилися Зеленський та президент Єврокомісії

Стало відомо, про що домовилися Зеленський та президент Єврокомісії
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час зустрічі в Брюсселі узгодили можливу дату проведення 21-го саміту Україна-ЄС у Києві - 8 липня 2019 року, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського лідера.

"Сторони висловили зацікавленість у проведенні 8 липня цього року 21-го саміту Україна-ЄС у Києві", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що політики обговорили широке коло питань взаємодії України та ЄС, "засвідчили обопільну зацікавленість сторін у подальшій розбудові співпраці за всіма напрямами, що становлять взаємний інтерес".

 Український лідер вкотре пообіцяв дотримуватися стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО. Окрім того, він наголосив на готовності України дотримуватися взятих на себе зобов’язань, зокрема у відносинах із міжнародними фінансовими інституціями.

Водночас Юнкер "запевнив у повній підтримці України з боку ЄС у реалізації її євроінтеграційного вибору на шляху демократичних та ринкових перетворень".

Як повідомляв ONLINE.UA, під час зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом президент України  Володимир Зеленський висловив власну позицію щодо справи "Приватбанку". Глава держави заявив, що не має намірів виступати на боці колишніх власників "Приватбанку", а захищатиме лише державу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?