Стало відомо, про що Україні вдалося домовитися з НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, про що Україні вдалося домовитися з НАТО

Стало відомо, про що Україні вдалося домовитися з НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник Міноборони Андрій Загороднюк повідомив про рішення Північноатлантичного альянсу та України про новий формат відносин, який буде ухвалений ближчим часом, передає ONLINE.UA.

"Ми перезапускаємо формат роботи з НАТО, робимо його більш практичним", - заявив міністр.

За його словами, домовленість про це була досягнута під час візиту, тому її документальне оформлення ще не завершене. Наступного тижня, під час візиту Північноатлантичної ради до України це рішення також ще не буде документально затверджуватися.

"Буде документ, але ми його не встигнемо зробити так швидко, на наступний тиждень", - заявив він. "Ми розраховуємо, що перші документи будуть підписані цього року", - додав міністр.

 Чиновник наголосив, що у рамках нового формату усі існуючі програми співпраці України та НАТО будуть зведені у одну програму.

"НАТО запровадило підхід "одна країна - один план", тому підтримка України буде надаватися в рамках однієї програми. Ми станемо перша країна, яка буде рухатися за цим підходом", - заявив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  на ПА НАТО розглянули важливу доповідь по Україні, в якій йшлося про посилення допомоги Києву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?