Потрібна допомога в обсягах плану Маршалла: в ПА НАТО розглянули важливу доповідь по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібна допомога в обсягах плану Маршалла: в ПА НАТО розглянули важливу доповідь по Україні

Потрібна допомога в обсягах плану Маршалла: в ПА НАТО розглянули важливу доповідь по Україні
Джерело:  online.ua

На засіданні ПА НАТО була представлена важлива доповідь по ситуації в Україні. У ній йдеться про те, щоб Захід надав велику допомогу Україні і дав чіткий сигнал про те, що членство країни в ЄС і НАТО цілком досяжно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ПА НАТО.

Автором доповіді по Україні стала сенаторка з Канади Джейн Корді. Вона вважає, що Україна потребує допомоги НАТО та ЄС у великих обсягах, порівнянних з планом Маршалла, що дозволив відновити Західну Європу після Другої світової війни.

"Україна потребує дійсно амбітного та добре забезпеченого ресурсами пакету допомоги, ймовірно, навіть в обсягах плану Маршалла, який дозволив провести відновлення Західної Європи після Другої світової війни. Успіх України, який може бути досягнутий за допомогою НАТО та ЄС, також міг би посилити саму «причину для існування» (raison d'être) для обох організацій", - йдеться в доповіді Корді.

Вона підкреслює в документі, що має пройти ще багато років, поки Україна зможе отримати членство в НАТО і ЄС. Але вже зараз, на думку канадської сенаторки, ці організації повинні надати чіткий сигнал Києву, що ця мета досяжна.

"Україна повинна отримати чіткий сигнал, що членство є досяжним, якщо будуть виконані всі необхідні для нього критерії. Євроатлантичне співтовариство має продемонструвати терпіння і гнучкість по відношенню до України, виявляти до неї скоріше політичний, ніж бюрократичний підхід", - наголошується в доповіді.

Також Корді вважає, що, крім фінансової допомоги, Україна повинна отримувати і матеріальну допомогу Заходу, яка дозволить їй захищати власні кордони від агресора. Крім того канадська сенаторка закликала Європу кожен раз нагадувати Росії про незаконну окупацію Криму і Донбасу, яку ніколи не визнають у світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ПА НАТО вперше за 22 роки відхилила доповідь з ініціативи України. В тому документі йшлося про пом'якшення санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?