Стало відомо, що обговорювали Порошенко і держсекретар США Помпео
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, що обговорювали Порошенко і держсекретар США Помпео

Стало відомо, що обговорювали Порошенко і держсекретар США Помпео
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко провів переговори з держсекретарем США Майком Помпео. Сторони обговорили звільнення анексованого Криму, протистояння Росії та виконання Україною зобов'язань за програмою МВФ, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Вказано, що в ході телефонної розмови були узгоджені питання протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, в тому числі з урахуванням результатів зустрічі президентів США та Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна.

  "Помпео пообіцяв що Сполучені Штати не визнають анексію Криму, а санкції проти Росії будуть зростати, поки Кремль не змінить свою войовничу політику та не буде відновлена територіальна цілісність України, включно з окупованим півостровом. Сторони обговорили питання координації дій задля просування ініціативи розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, включно з поверненням контролю над неконтрольованою ділянкою кордону України з Росією", - сказано в повідомленні.

Окрім того, під час розмови сторони не оминули увагою тему звільнення політв'язнів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що держсекретар США Майк Помпео заявив, що головна місія адміністрації президента Дональда Трампа у відносинах з РФ полягає у тому, щоб змусити Кремль заплатити за свої дії, а також зупинити підрив демократії у світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?