Стало відомо, скільки грошей Україна отримала завдяки заробітчанам
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, скільки грошей Україна отримала завдяки заробітчанам

Стало відомо, скільки грошей Україна отримала завдяки заробітчанам

Українські громадяни, які працюють за кордоном, переказали на батьківщину протягом 10 місяців 2019 року майже 10 мільярдів доларів США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

За даними заступника голови Нацбанку Дмитра Сологуба, у зазначений термін українці переказали з-за кордону 9,7 мільярда доларів.

"Щодо приватних переказів з-за кордону, наразі актуальна цифра за 10 місяців - це 9,7 мільярда доларів. Це майже як минулого року: тоді було на 7% нижчою. На кінець року ми очікуємо 11,5 мільярдів доларів", - пояснив посадовець.

Сологуб зазначив, що темпі міграції уповільнюються. Про це свідчать статистичні дані щодо фінансів. Протягом першої половини 2019 року українські мігранти передали на батьківщину 5,54 мільярда доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у серпні 2019 року в українському уряді оголосили приблизну чисельність робочих мігрантів за кордоном. Постійно працюють за межами України понад 3 мільйони громадян. Цей показник може у нестабільному значенні сягати 7-9 мільйонів.

Таку ситуацію названо другою хвилею міграції. Перша зафіксована у 1990-ті роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?