Стало відомо, скільки платитимуть за укладання контракту із ЗСУ в 2021 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, скільки платитимуть за укладання контракту із ЗСУ в 2021 році

Стало відомо, скільки платитимуть за укладання контракту із ЗСУ в 2021 році
Джерело:  АрміяInform

Нещодавно стало відомо, що у Збройних силах України вирішили збільшити гонорари за укладання першого контакту з армією. З 1 січня 2021 новобранцям платитимуть від 18 тисяч 160 гривень до 22 тисяч 700 гривень. Про те, якими будуть виплати за укладання контракту зі Збройними силами, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Армія.Inform".

Отже, грошова допомога військовослужбовцям після укладення ними першого контракту зі ЗСУ буде виплачуватися у таких розмірах:

  • особам рядового складу – вісім розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року (2270,00 грн) – 18160 грн (2270 грн х 8);

  • особам сержантського і старшинського складу – дев’ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року – 20430 грн;

  • особам офіцерського складу – десять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року – 22700 грн.

 Варто звернути увагу на те, що розмір виплат становив 16 816 грн, 18 918 грн та 21 020 грн відповідно.

Також повідомляється, хто має право на виплату:

  • особи, яких приймають на посади рядового складу строком на 3 роки;

  • особи, яких приймають на посади сержантського і старшинського складу терміном на 3 роки і більше;

  • особи, яких приймають на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу на 1 рік і більше;

  • особи, які підписали контракт строком на 5 років і більше, з-поміж військовослужбовців, призначених на посади осіб сержантського і старшинського складу, осіб офіцерського складу після закінчення вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти (підготовка яких здійснюється за державним замовленням), за умови вступу до виконання обов’язків за цими посадами.

Що важливо розуміти, одноразову грошову допомогу не виплачують особам, звільненим з військової служби за контрактом, у разі повторного прийняття на військову службу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 грудня бойовики проігнорували домовленості про припинення вогню на Донбасі та  атакували бійців ЗСУ під непідконтрольною Горлівкою. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?