Стало відомо, скільки росіян отримали статус біженця в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, скільки росіян отримали статус біженця в Україні

Стало відомо, скільки росіян отримали статус біженця в Україні

Поки російський глава Володимир Путін незаконно роздає паспорти РФ українцям на Донбасі, росіяни їдуть з Росії і просять захисту в України. У 2020 році біженцями в Україні визнали 17 громадян РФ. Ще 20 росіян отримали статус людей, які потребують додаткового захисту через загрозу життя, безпеки і свободи в Росії. Такі дані навела Міграційна служба України, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

У ДМС відзначили, що в цьому році потік росіян, які просять захисту в Україні, виріс в два рази, так як в 2019 році всього 9 росіян були визнані біженцями.

Відзначається, що всього на даний момент в Україні офіційно зареєстровані 1276 біженців і 878 осіб, які потребують додаткового захисту. Найбільше захисту України шукають громадяни Афганістану, Нігерії, Росії, Сирії, Таджикистану, Сомалі, Демократичної Республіки Конго, Гани, Бангладешу, Узбекистану, Ємену, Гвінеї, Єгипту та Кот-д'Івуару.

Нагадаємо, статус біженця надається в Україні тим іноземцям, які обґрунтовано побоюються стати жертвою переслідувань за ознаками раси, віросповідання, національності, громадянства, належності до певної соціальної групи або політичних переконань перебуває за межами країни своєї громадянської належності в своїй країні. Особами, які потребують додаткового захисту, визнають людей, які не є біженцями, але потребують захисту через загрозу життя, безпеки або свободі в країні походження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що віце-прем'єр і міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пояснив, що буде з жителями ОРДЛО з паспортами РФ після деокупації Донбасу. Він зазначив, що українці з російськими паспортами будуть вважатися в Україні іноземцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?