У Зеленського остаточно вирішили долю жителів ОРДЛО з паспортами РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського остаточно вирішили долю жителів ОРДЛО з паспортами РФ

У Зеленського остаточно вирішили долю жителів ОРДЛО з паспортами РФ
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін вже другий рік роздає російські паспорти на Донбасі, продовжуючи цю незаконну паспортизацію і зараз, незважаючи на пандемію коронавіруса. Бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР", яких курирує Кремль, роблять все можливе, що жителі ОРДЛО отримали незаконне російське громадянство - вони запевняють, що вже сотні українців отримали паспорт РФ, який не визнають ні в Україні, ні в усьому світі. Віце-прем'єр і міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пояснив, що буде з жителями ОРДЛО з паспортами РФ після деокупації Донбасу. Він зазначив, що українці з російськими паспортами будуть вважатися в Україні іноземцями. Про це міністр сказав в інтерв'ю хорватському телеканалу N1, передає ONLINE.UA.

"Українці, які зараз живуть на окупованому Донбасі, зараховують себе до російської національності, мають російське громадянство, отримали паспорти РФ, вони матимуть право на вільний вибір. Якщо вони захочуть залишитися і жити там, то у них буде статус іноземця в Україні або вони захочуть виїхати", - розповів про подальшу долю жителів ОРДЛО з паспортами РФ Резніков.

Український міністр нагадав, що на території Донбасу проживали представники не тільки російської національності, а й численні вірменське та грецьке меншини, яких Кремль витіснив з української території, як і 1,5 мільйона українців, які були змушені залишити там своє житло, щоб втекти від війни .

Нагадаємо, згідно з українським законодавством громадянин України не має права мати два громадянства. Отже, якщо громадянин України добровільно набуває громадянство іншої держави, то це є підставою для припинення громадянства України. Однак припинити громадянство певної особи може тільки президент України своїм указом. Тому автоматично при отриманні паспорта іншої держави паспорт України не анулюється, але ризики втратити громадянство України є.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада України вирішила більше не чекати рішення Путіна по Донбасу. Київ вже почав підготовку законопроекту про перехідний період після деокупації окремих районів Донецької та Луганської області, а також планує реалізувати ідею попередньої підготовки працівників майбутніх місцевих органів влади на цих територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?