Стало відомо, скільки Україна і Росія платять в бюджет ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, скільки Україна і Росія платять в бюджет ПАРЄ

Стало відомо, скільки Україна і Росія платять в бюджет ПАРЄ
Джерело:  LB.ua

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав точну суму грошових внесків у ПАРЄ з боку України та Росії. За його словами, з українського бюджету на рахунок Парламентської асамблеї Ради Європи щороку перераховується 3 млн 789 тисяч євро. Про це Кулеба розповів в інтерв’ю виданню LB, інформує ONLINE.UA.

Частка Росії при цьому складає близько 33 млн євро при загальному бюджеті ПАРЄ в 2019 році у розмірі 437 млн євро.

«Коли Києву пропонують в якості відповіді на змову ПАРЄ теж припинити платити гроші, я проти цього з двох причин. По-перше, ми не повинні вести себе так, як поводяться росіяни, не копіювати їх кроки. А по-друге, цей крок не завдасть відчутного удару нашим партнерам – відсутність 33 мільйонів пережити набагато важче, ніж 4 мільйонів», – заявив Кулеба.

На думку українського представника, демарш з відмовою від платежів не тільки неефективний засіб тиску на ПАРЄ, але й додасть нових проблем.

«Нас моментально звинуватять в порушенні зобов’язань», – сказав Кулеба.

Відповідаючи на запитання, чи допоміг добровільний надплановий внесок України до бюджету ПАРЄ в розмірі 400 000 євро, Кулеба відповів, що цей крок допоміг «повністю нейтралізувати аргумент наших опонентів про те, що Україна це якась примхлива держава, яка від всіх все просить, а сама не робить ніякого конструктивного внеску у вирішення проблеми... Тому політично це було дуже важливо», – додав дипломат.

Нагадаємо, що 3 липня делегація ПАРЄ вирішила достроково покинути Україну через відкликання запрошення бути спостерігачами на дострокових парламентських виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?