Стало відомо, скільки Україна втратить від Турецького потоку - невтішні новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, скільки Україна втратить від Турецького потоку - невтішні новини

Стало відомо, скільки Україна втратить від Турецького потоку - невтішні новини
Джерело:  Hromadske

Запуск "Турецького потоку" спричинить щорічне недоотримування Україною близько 450 мільйонів доларів за транзит газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

З такою заявою виступив очільник Оператора газотранспортної системи Сергій Макогон. За його словами, українська сторона знаходиться у пошуках рішення.

"За нашими розрахунками це близько 450 мільйонів доларів на рік — це не можна назвати збитками. Не просто не заробимо ці гроші. Як ми будемо компенсувати? Ми шукатимемо нові ринки", - пояснив Макогон.

Слід нагадати, Україна транзитувала російський газ у країни Євросоюзу останні 10 років. Наразі підписано новий контракт на наступні 5 років. Втім, потужності цих домовленостей менші у порівнянні з минулим, але в умовах, коли російська сторона відтягувала узгодження, Київ назвав це буквально перемогою.

Як повідомляв ONLINE.UA, запуск "Турецького потоку"відзначився бурхливими офіційними заходами у країні. Зокрема, їх учасниками стали президенти Туреччини та РФ - Реджеп Таїп Ердоган та Володимир Путін. Останній прибув до Туреччини напередодні для особистої зустрічі з колегою з багатьох питань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?