Стало відомо, скільки українських військових пропали безвісти на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, скільки українських військових пропали безвісти на Донбасі

Стало відомо, скільки українських військових пропали безвісти на Донбасі
Джерело:  online.ua

За період збройної агресії Росії проти України на Донбасі пропали безвісти 69 українських військових. Команда українського лідера Володимира Зеленського розробляє новий механізм їх пошуку, так як існують певні труднощі пошуку на окупованих територіях, куди бойовики не пускають ні міжнародних спостерігачів, ні представників української Нацполіціі. Керівниця офісу уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Наталя Зарецька уточнила, що мова йде про запуск Комісії з питань осіб, зниклих безвісти при особливих обставинах, яка, як розраховують в ОПУ, повноцінно запрацює в березні наступного року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу президентської адміністрації.

"Якщо все піде за планом, всі формальні процедури пройдуть, в березні комісія почне роботу повноцінно", - повідомила Зарецька про плани української влади щодо пошуку зниклих безвісти військових на Донбасі.

Вона підкреслила, що пошуки людей регулярно проводяться силами підрозділів Національної поліції і військовими в зоні проведення бойових дій, а також громадськими організаціями. Але так як бойовики не дають ніяких гарантій безпеки пошуків, то на тимчасово окупованих територіях так званих "ЛНР" і "ДНР" пошукові роботи проводити неможливо.

Також Зарецька нагадала, що Зеленський доручив створити Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти при особливих обставинах. За її словами, технічно Єдиний реєстр може бути створений і запущений в роботу за півроку, якщо буде виділено відповідне фінансування.

Важливо відзначити, що на даний момент відомо, що близько 200 українців досі перебувають в полоні бойовиків. Українська влада сподівалася частину з них повернути додому до новорічних свят, але російська сторона зірвала обмін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна висунули жорсткий ультиматум Зеленському щодо нового обміну полоненими. У Кремлі вирішили повністю заблокувати переговори, поки Київ не піде на політичні поступки по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?