Стало відомо, як бойовики йдуть в наступ на Донбасі: розкрита тактика
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, як бойовики йдуть в наступ на Донбасі: розкрита тактика

Стало відомо, як бойовики йдуть в наступ на Донбасі: розкрита тактика
Джерело:  online.ua

Бойовики на Донбасі незмінно воюють проти української армії за однією і тією ж схемою.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів волонтер Фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, коментуючи бої під Авдіївкою.
За словами волонтера, противник ще недавно просив у ЗСУ режиму тиші в період з 20 по 24 січня на маріупольському напрямі і, частково, на донецькому напрямку. Бойовики аргументували це тим, що буде заходити гуманітарний конвой з продуктами харчування і ліками для місцевих жителів. Однак уже в ніч з 28 на 29 січня після потужної артпідготовки противник пішов у наступ під Авдіївкою.
"Як позавчора, як вчора, так і сьогодні тактика їх війни залишається незмінною: сотня снарядів по позиціях - і наступ. Бувають такі невеликі "перекури" по півтори-дві години, але вони незначні. Стрілецький бій триває майже завжди", - зазначив він.
Читайте також: Ро сійських офіцерів накрило снарядами сил АТО: соцмережі киплять
"Гради" вони застосовували ще 26, 27 і 28 січня. Але якраз "Гради" більше падали в напрямку Красногорівки, яка під Мар'їнкою (бо є ще Красногорівка під Авдіївкою), в напрямку Пісок і Донецького аеропорту. В ніч з 28 на 29 січня ми були свідками роботи "Градів". Ми тоді якраз перебували в Красногорівці, і чітко було видно, як летять ракети в напрямку шахти Бутівка, ДАП і Пісок. Випустили дві касети в тому напрямку, і зараз активно застосовують їх вже по Авдіївці", - заявив волонтер.
За його словами, бойовики "працюють" поки що виключно ствольною артилерією.
"Застосовують самохідні артилерійські установки. Місцеві жителі Донецька вже почали викладати в мережу відео, як з житлових кварталів Київського і Будьонівського районів міста працюють САУшки і "Гради", - додав Римарук.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Сили АТО взяли контроль над найважливішою трасою, трупи бойовиків десятками звозять в морги - очевидець про бої в Авдіївці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?