Стало відомо, як проходитимуть вибори Ради після провалу закону Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як проходитимуть вибори Ради після провалу закону Зеленського

Стало відомо, як проходитимуть вибори Ради після провалу закону Зеленського
Джерело:  interfax.com.ua

 Позачергові вибори до Верховної Ради пройдуть за старим законодавством, тобто за змішаною виборчою системою. З даною заявою виступив заступник глави адміністрації президента Руслан Рябошапка в кулуарах парламенту, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Позачергові вибори очевидно будуть проходити за тим законом, який є сьогодні чинним: половина парламенту обиратиметься за партійними списками, а інша половина - за мажоритарною системою", - розповів Рябошапка.

Відповідаючи на питання, чи є ще варіанти змінити закон про парламентські вибори, представник АП сказав:

"Якщо сьогодні до кінця дня візьмуть законопроект (про внесення змін до закону про вибори), тоді варіанти є".

 Він також додав, що указ президента про розпуск парламенту і дострокові вибори вже підписаний, але ще питання в тому, коли він буде оприлюднений.

Нагадаємо, 22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, який передбачав запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше спікер Верховної Ради  Андрій Парубій звернувся до українського глави Володимира Зеленського  та закликав не шукати шляхи капітуляції перед російським агресором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?