Стало відомо, як українці попадають на "легкі" кредити до зарплати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, як українці попадають на "легкі" кредити до зарплати

Стало відомо, як українці попадають на "легкі" кредити до зарплати
Джерело:  online.ua

Однією з причин бурхливого зростання фінансових компаній в Нацкомфінпослуг називають споживче кредитування, так звані кредити «до зарплати», обсяги яких в минулому році зросли в 1,5 рази.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
«В середньому, люди позичають 1-2 тисячі гривень на 2-3 тижні, так би мовити, до зарплати», - розповідає член Нацкомфінпослуг Олександр Зальотов.
При цьому відсотки за такими кредитами фінкомпанії беруть космічні - 600-700% річних, або 1,5-2% в день. Тоді як в банках ефективна процентна ставка за такими кредитами - набагато нижча 80-100%.
«Але гроші фінансових компаній набагато доступніші населенню, ніж банківські - людина повинна надати тільки паспорт та ідентифікаційний код. І ніяких поручителів, довідок, застав, як вимагають банки», - говорить радник голови правління банку "Конкорд" Павло Крапівін.
Але «легкі» гроші фінкомпаній нерідко приносять позичальникам неприємні сюрпризи. Багато українців купуються на рекламу «кредит під 2% за 5 хвилин», не підозрюючи, що мова йде про два відсотки в день, а не на рік.
«Нам нерідко скаржаться, що, прострочивши з поверненням кредиту всього тиждень, людям доводиться віддавати фінкомпанії суму, в рази вищу за ту, яку взяли в кредит», - зазначає Зальотов.
Вирішити проблему прихованих комісій і кредитів, на його думку, зможе закон про споживче кредитування, проект якого був прийнятий парламентом в першому читанні ще в грудні 2015 року.
Більше читайте в статті ONLINE.UA: Українці беруть кредити під космічні відсотки, а у боржників проблеми гірше колекторів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?