Стало відомо, яка популярна дієта скорочує тривалість життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стало відомо, яка популярна дієта скорочує тривалість життя

Стало відомо, яка популярна дієта скорочує тривалість життя
Джерело:  online.ua

Вчені-медики з Австралії прийшли до висновку, що популярна дієта з високим вмістом білка, може негативно впливати на тривалість життя людини. Дослідники з Інституту медичних досліджень Південної Австралії провели експеримент над черв'яками і фруктовими мухами-дрозофілами, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Як відомо, головний принцип білкової дієти – обмеження споживання жирів і вуглеводів та заміна їх білковими продуктами: пісним м'ясом, рибою, сиром. При такому режимі харчування організм хоч і не голодує, але недоотримує величезна кількість необхідних йому речовин.

"Експеримент допоміг виокремити спеціальний біологічний механізм скорочення життя, який спрацьовує, коли до організму надходить їжа з високим вмістом білків.Через високий вміст такої їжі на клітинному рівні збільшується синтез білка. Чим більший вміст білків в раціоні, тим швидше оновлення клітин. Таке прискорення збільшує відсоток "помилок" в процесі синтезу білків в клітинах.Це призводить до накопичення дефектних білків, що й погано впливає на здоров’я носія. Це призводить до передчасного старіння організму та скорочення тривалості життя", - сказано в повідомленні.

Вчені рекомендують вживати їжу з високим вмістом клітковини: фрукти, овочі, необроблені зерна і насіння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський дієтолог  Сатчін Панда і засновник Real Nutrition NYC Амі Шапіро знайшли один з найефективніших способів позбутися зайвих кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?