Італійські вчені Неаполітанського університету попереджують, що регулярне вживання фаст-фуду сприяє розвитку харчової алергії - найбільшому ризику піддаються діти, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.
Такого висновку науковці дійшли після спостереження за дітьми старшого дошкільного і молодшого шкільного віку. Частина з них страждала від харчової алергії. Експерти вирішили порівняти харчові звички, умови життя малюків і їх лабораторні аналізи.
"У алергіків виявилися дві спільні риси — любов до фастфуду та вміст великої кількості кінцевих продуктів глікування в організмі. Діти з харчовою алергією в середньому споживали приблизно на 20-40% більше нездорової їжі протягом тижня, ніж діти, які не мали алергії.Страви швидкого приготування збільшують ризик розвитку алергії, оскільки призводять до накопичення в організмі людини так званих кінцевих продуктів глікування", - сказано в повідомленні.
За словами вчених, ці покриті вуглеводами білкові і жирові молекули з'являються під час тривалої теплової обробки їжі, що містить багато цукру. Продукти глікування погано розкладаються і виводяться з організму.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що китайські та американські вчені наполегливо не рекомендують пропускати сніданки, адже якщо ви відмовляєтеся від їжі вранці, то вас чекають серйозні проблеми зі здоров’ям.