Стало відомо, яка їжа може спровокувати появу алергії
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стало відомо, яка їжа може спровокувати появу алергії

Стало відомо, яка їжа може спровокувати появу алергії
Джерело:  online.ua

Італійські вчені Неаполітанського університету попереджують, що регулярне вживання фаст-фуду сприяє розвитку харчової алергії - найбільшому ризику піддаються діти, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Такого висновку науковці дійшли після спостереження за дітьми старшого дошкільного і молодшого шкільного віку. Частина з них страждала від харчової алергії. Експерти вирішили порівняти харчові звички, умови життя малюків і їх лабораторні аналізи.

"У алергіків виявилися дві спільні риси — любов до фастфуду та вміст великої кількості кінцевих продуктів глікування в організмі. Діти з харчовою алергією в середньому споживали приблизно на 20-40% більше нездорової їжі протягом тижня, ніж діти, які не мали алергії.Страви швидкого приготування збільшують ризик розвитку алергії, оскільки призводять до накопичення в організмі людини так званих кінцевих продуктів глікування", - сказано в повідомленні.

За словами вчених, ці покриті вуглеводами білкові і жирові молекули з'являються під час тривалої теплової обробки їжі, що містить багато цукру. Продукти глікування погано розкладаються і виводяться з організму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що китайські та американські вчені наполегливо не рекомендують пропускати сніданки, адже якщо ви відмовляєтеся від їжі вранці, то вас чекають серйозні проблеми зі здоров’ям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?