Стало відомо, яку секретну інформацію приховують люди Путіна на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, яку секретну інформацію приховують люди Путіна на Донбасі

Стало відомо, яку секретну інформацію приховують люди Путіна на Донбасі
Джерело:  online.ua

20 жовтня українська омбудсвумен Людмила Денісова озвучила важливе попередження українцям та команді президента Володимира Зеленського — вона, посилаючись на дані правозахисників, заявила, що на Донбасі проросійські сили можуть приховувати інформацію про захворювання на COVID-19. За словами Денісової, хворих на окупованій території, насправді, вдвічі більше, ніж повідомляє статистика. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис омбудсвумен у соціальних мережах.

"За офіційною статистикою загальна кількість осіб, хворих на коронавірусну інфекцію на тимчасово окупованій території Донецької області становить – 5 392, одужало – 2 418, летальних випадків – 367. На тимчасово окупованій території Луганської області загальна кількість хворих – 1 352, одужало 1 011, летальних випадків – 64. Окрім захворювання на коронавірусну інфекцію розповсюдженим діагнозом є пневмонія та ГРВІ. Наразі відомо 3058 зареєстрованих випадків захворювання на пневмонію. З них летальних – 73", – наголосила Людмила Денісова.

Згідно з неофіційними даними правозахисників, загальна кількість випадків захворювань на COVID-19 на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, може бути применшена і становити щонайменше 14 000. Омбудсвумен б'є на сполох, оскільки тамтешні медичні заклади не справляються із навантаженням, а гінекологічні та пологові відділення перетворюють у госпітальні бази. Окрім того, вона заявила про колапс в аптеках та нестачу медперсоналу в лікарнях, хоча на місцевому телебаченні транслюють іншу, вигідну команді Володимира Путіна, картинку. Людмила Денісова також поскаржилася, що попри складну епідемічну ситуацію здійснюється активна паспортизація населення.

"Близько 600 громадян України щодня спецрейсами доставляються до пунктів видачі паспортів в Російській Федерації. Також продовжуються інтеграційні процеси з РФ та мілітаризація дітей", – наголосила Денісова.

Окрім того, вона попросила очільників місії ООН з прав людини та ОБСЄ в Україні у рамках мандату моніторити дотримання прав і свобод жителів окупованих територій Донбасу в умовах пандемії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський похизувався досягненнями своєї команди на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?