Зеленський приголомшив новою заявою про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський приголомшив новою заявою про Донбас

Зеленський приголомшив новою заявою про Донбас
Джерело:  online.ua

20 жовтня, під час щорічного звернення президента України до Верховної Ради, глава держави Володимир Зеленський здивував черговою резонансною заявою про ситуацію на Сході нашої країни — український лідер почав стверджувати, що на Донбасі 86-день триває режим припинення вогню. За його словами, це найдовший режим тиші за всі роки війни. Варто звернути увагу на те, що таке гучне твердження пролунало на тлі новин про регулярні обстріли з боку бойовиків "ЛДНР", які також могли призвести до масштабних пожеж на Луганщині. Також нещодавно із схожою заявою виступав очільник ЗСУ Руслан Хомчак. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

"27 липня було оголошено про припинення вогню. Сьогодні режим тиші триває 86 день поспіль – найдовше за роки війни. Чи ідеальний він? Ні. Чи є порушення? Так. Чи є спроби його зірвати? Безумовно. Але треба визнати, що кількість пострілів суттєво зменшилась.За всі ці дні ми маємо 1 бойову втрату", — наголосив Володимир Зеленський.

Окрім того, цього ж дня український лідер звернувся до усіх громадян та анонсував поїздку 120 народних обранців від його політичної сили "Слуга народу" на Донбас на 21 жовтня.

"Я дуже радий, що завтра 120 депутатів партії "Слуга народу" поїдуть на Донбас. Не в Туреччину, не на Мальдіви, як колись: депутати поїдуть на передову. І почують про ситуацію там не із соціальних мереж, а від наших військових та місцевих мешканців", — зауважив під час свого звернення глава держави.

Варто зазначити, що ще 19 жовтня представник "Слуги народу" Данило Гетманцев розповів про заплановану поїздку нардепів на Донбас. Він уточнив, що народні обранці їдуть в зону ООС на добровільних засадах, і ця поїздка ніяк не пов’язана з майбутніми місцевими виборами, так як планувалася давно і переносилася кілька разів через пандемію і пожежі в Луганській області.

"Я на Донбас не їду. Я вважаю, що це справа добровільна, але ми повинні займатися кожен своєю справою. Є люди, які займаються цим напрямком, і їм, можливо, треба їхати, це наприклад комітет з питань оборони, комітет з питань правоохоронної діяльності, можливо комітет з питань охорони здоров’я та комітет з питань освіти", — пояснив нардеп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті пояснив, коли можуть знову оголосити жорсткий карантин в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?