Стало відомо, за яких умов БПП та Народний фронт підтримають Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, за яких умов БПП та Народний фронт підтримають Зеленського

Стало відомо, за яких умов БПП та Народний фронт підтримають Зеленського
Джерело:  rbc.ua

Голова комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони, член фракції «Народного фронту» Сергій Пашинський спрогнозував, за яких умов парламентська більшість може підтримати нового президента Володимира Зеленського. Про це він розповів у інтерв’ю «РБК-Україна», інформує ONLINE.UA.

За словами Пашинського, якщо законодавчі ініціативи нового глави держави не будуть йти врозріз з курсом на ЄС, НАТО і захист країни від російської агресії, фракції БПП та «Народного фронту» його завжди в цьому підтримають. Блокувати ініціативи Зеленського тільки заради самого блокування ніхто не збирається.

Сергій Пашинський, якого у «Народному фронті» неофіційно відносять до групи Турчинова, також дав прогноз відносно дати інавгурації. За його словами, церемонія пройде наприкінці травня. Конкретна дата буде призначена головою парламенту Парубієм, оскільки жоден проект постанови депутатів не набере достатньої кількості голосів.

Депутат НФ негативно оцінює можливість розпуску Верховної Ради через те, що це «поганий прецедент».

«Дострокові вибори не потрібні. Це поганий прецедент, тому що, як мінімум, вони юридично будуть сумнівні», – заявив Пашинський.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вчора висловив власну позицію, чи підтримує він дострокові парламентські вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?