Станцію Академік Вернадський замело снігом наприкінці антарктичної весни — казкові кадри
Категорія
Світ
Дата публікації

Станцію Академік Вернадський замело снігом наприкінці антарктичної весни — казкові кадри

Станцію Академік Вернадський замело снігом наприкінці антарктичної весни — казкові кадри
Джерело:  online.ua

Українці продовжують активно цікавитися повсякденним життям станції "Академік Вернадський". Найважливішими подіями та найяскравішими світлинами з користувачами української мережі регулярно ділиться Національний антарктичний науковий центр. Так, 11 листопада керівник 25-ої УАЕ Юрій Отруба опублікував вражаючі кадри, які йому вдалося зробити наприкінці антарктичної весни. Згідно з останніми даними, наразі висота снігового покриву біля станції сягнула 169 – 170 см, що є рекордом для цього року зимівки. Тепер нашим полярникам додалося роботи, як відкопати шлях назовні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис Національного антарктичного наукового центру у Фейсбук.

Користувачі української мережі не приховують, що дійсно вражені такими унікальними світлинами.

"Висилайте нам під Новий рік! особливо на Різдво; а от у нас зараз осінь; а що з пінгвінами?; вау!; У пінгвінів якраз період гніздування; матінко! оце весна; хочу це побачити))); я хочу туди; от зізнайтеся: скучили за суєтой суєт??)) чи все ж насолоджуєтесь арктичною величчю?); Сніжооок!!! Я хочу таке на Новий рік:)", — діляться враженнями від фото користувачі української мережі.

"В Україні осінь, а в Антарктиці весна і незабаром ми побачимо білі ночі. Так далеко і так по різному. З переведенням годинників, дім став ближчим, тепер різниця в часі складає п'ять годин!", — розповідають полярники.

Окрім того, вони зазначють, що пінгвіни на острові Галіндез саме у цей період активно будують гнізда. У когось вони охайні, у когось маленькі, а хтось взагалі не починав.

Як уже згадувалося раніше, "Академік Вернадський" — це єдина українська антарктична станція, яка знаходиться на мисі Марина острова Галіндез за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова. Вона працює постійно і є метеорологічною та географічною обсерваторією. Головне призначення станції — проведення наукових досліджень в Антарктиді. Для виконання цього завдання підпорядкували всю життєдіяльність станції та Національного антарктичного наукового центру.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 вересня на острові Галіндез в Антарктиці, де знаходиться станція "Академік Вернадський", народилося перше тюленя виду Уедделла. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?