Статуя тонучої дівчини спричинила ажіотаж в іспанському Більбао
Категорія
Культура
Дата публікації

Статуя тонучої дівчини спричинила ажіотаж в іспанському Більбао

Статуя тонучої дівчини спричинила ажіотаж в іспанському Більбао
Джерело:  online.ua

Безпристрасно дивлячись з каламутних вод річки Нервіон в Більбао, страхітливо реалістичне обличчя молодої дівчини, що тоне в припливі, вразило мешканців іспанського міста, відколи вона з'явилася без попередження минулого тижня.

Джерело: Reuters

Мексиканський художник-гіперреаліст Рубен Ороско створив загадкову фігуру під назвою «Біхар» ( «Завтра» баскською мовою) для благодійної кампанії BBK Foundation.

Мета полягає в тому, щоб люди знали, що «їх дії можуть потопити нас або утримати на плаву», - сказав художник.

У міру того, як припливи і відливи наростають і опускаються, фігура зі скловолокна вагою 120 кг занурюється і відкривається кожен день, що, за словами BBK, є відображенням того, що може статися, «якщо ми продовжимо робити ставку на нестійкі моделі». Йдеться перш за все про ті, які сприяють зміні клімату.

Мешканці Більбао трохи збентежені від установки скульптури минулого четверга. Її доставили на човні і спустили в річку недалеко від центру міста пізно вночі.

«Спочатку це викликало у мене почуття стресу, коли велика частина обличчі була над водою, але тепер мені вона передає смуток, море печалі», - сказала відвідувачка Тріана Гіл.

«Вона навіть не виглядає стурбованою, вона ніби дозволяє собі потонути».

Інша жінка, що назвалась Марією, спочатку подумала, що скульптура є пам'ятником трагічної минулої події.

«Сьогодні я дізналася, що мова не про це, але я думаю, що кожен може надати цьому своє значення», - сказала вона.

«Біхар» - не перша робота Ороско, яка здивувала і схвилювала Більбао.

Два роки тому його статуя в натуральну величину, яка зображує самотню жінку, що сидить на лавці в парку, «Невидима Соледад» викликала суперечки про ізольоване життя літніх людей.

"Коли все легше і легше спілкуватися з людьми, але ми все більше самотні, щось відбувається. За даними ВООЗ, небажана самотність стала епідемією XXI століття, і майже 2 мільйони людей в одній лише Іспанії живуть, вечеряють і мріють на самоті" - зазначають творці цієї скульптури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?