Рекомендації з Книжкового Арсеналу. Книги, які ми купили
Категорія
Культура
Дата публікації

Рекомендації з Книжкового Арсеналу. Книги, які ми купили

Рекомендації з Книжкового Арсеналу. Книги, які ми купили
Джерело:  online.ua

Десятий Книжковий Арсенал закінчився в Києві кілька днів тому. Фестиваль тривав 3 дні, зібрав понад 200 видавців та ілюстраторів, 16 виставок та 300 подій. Наша редакція теж побувала на Арсеналі та обрала книги, які рекомендує для прочитання.

Джерело:  ONLINE.UA

1. «Есенціалізм», Ґреґ Маккеон

Безліч завдань, списків, записників, каша в голові та інформаційний шум? Хочете встигнути все, але так і не встигаєте дійти до головного? Часто перепрацьовуєте, але не досягаєте головної цілі? Час навчитися есенціалізму!

Автор книги Ґреґ Маккеон переконує, що в центрі всього — людина (тобто ви). І лише їй вирішувати, на що саме витрачати свій час, здоров'я та енергію. Бо встигнути абсолютно все просто неможливо, і це вже застаріла концепція. Зараз у суспільстві кожен цінує баланс робота-відпочинок. Тому тут головне зрозуміти: а чого ж хочеться насправді?

Ґреґ Маккеон у своїй книзі розкаже, як правильно визначити пріоритети, робити тільки те, що найголовніше, та як це найголовніше помічати. Автор пропонує нам власну концепцію есенціалізму та на прикладах із життя доводить, що вона працює.

2. «Радіо Ніч», Юрій Андрухович

Тут революція, недоречна та невчасна любов, життя музиканта, переслідування спецслужбами та банківсько-тюремна таємниця. Головний герой Йосип Ротський є уособленням музикантів-революціонерів, які піддавалися переслідуванню та не могли впоратися з особистими трагедіями. Єдиним місцем, куди Йосип Ротський зміг втекти, став нічний етер на радіостанції «Радіо Смуток», яку він і створив.

«Радіо Ніч» називають «акустичним романом», адже можна прослухати за QR-кодом усі музичні композиції, які Ротський вмикає на своєму радіо. Книгу вважають одночасно найліричнішою та найгостросюжетнішою серед усіх творів Юрія Андруховича.

У цьому романі описані події революції, тому сюжет схожий на революцію в Україні. Але автор на це безпосередньо не вказує, все залишається лише на розсуд та відчуття читача.

3. «Купи собі той довбаний букет», Тара Шустер

Як навчитися любити головну людину вашого життя? Приділяти їй увагу, дбати про неї, оберігати від не тих людей та не тієї роботи? І ще не пічкати її фастфудом, алкоголем та тютюном? Так-так, йдеться про самих вас. Бо як казав один із класиків: любов до себе — це роман на все життя.

Авторка Тара Шустер ділиться іронічними (іноді навіть жорстокими) порадами про те, як навчитися себе любити. Головне — у книзі є практичні поради по кожній сфері життя: фізичні вправи та краса, натхнення, стосунки, люди, робота, вдячність тощо.

Книга написана з реального досвіду авторки, адже завдяки цим діям сама Тара Шустер змінила своє життя та вибралася з депресії. Рекомендуємо цей легкий та дуже важливий текст!

4. «Про чоловіків. Криза мужності як шанс пізнати себе», Ошо

Книги Ошо підійдуть для тих, хто цікавиться східною філософією. Сам Ошо (Чандра Мохан Джеин) був індійським духовним лідером та проповідником, який досі залишається дуже суперечливою особистістю. Медитація, свобода, занурення у внутрішні почуття, відмова від власного его — це все в основі філософії Ошо.

У книзі «Про чоловіків. Криза мужності як шанс пізнати себе» йдеться про те, що жінки вийшли зі своїх старий ролей, а чоловіки — ні. І потребують цього не менше за жінок. Бо чоловіки теж хочуть змінити старі цінності, ролі, умови життя та очікування від них.

Для кращого сприйняття своїх ідей Ошо ділить всіх чоловіків на загальні архетипи. Автор вчить використовувати енергію, яка часто перетворюється в негатив та агресію, в інших сферах. Наприклад, творчість, власна справа, розвиток, спорт тощо. І весь цей процес супроводжується медитативним сприйняттям реальності.

5. «Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати», Сьюзен Кейн

Енергійний, комунікабельний, привітний, усміхнений, завжди доречний. Десь таким усі уявляють справжнього лідера, який легко досягає успіху. Саме такому образу ідеальної людини намагаються відповідати всі, хто прагне стати успішним. Та часто людям для цього потрібно себе змінювати, ба більше — навіть ламати.

Авторка книги про силу інтровертів Сьюзен Кейн вважає, що потенціал криється в тому, щоб завжди залишатися собою. Кейн теж інтроверт, тому ділиться порадами, як же стати успішним без кардинальних змін у своїй поведінці, яку від вас очікують (насправді ні).

Як інтровертам вести переговори, дискутувати, знайомитися та розвиватися — читайте в книзі про тихих людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?