Став жертвою помсти Кремля: з'ясувалися важливі деталі затримання ветерана АТО в Польщі
Категорія
Україна
Дата публікації

Став жертвою помсти Кремля: з'ясувалися важливі деталі затримання ветерана АТО в Польщі

Став жертвою помсти Кремля: з'ясувалися важливі деталі затримання ветерана АТО в Польщі
Джерело:  online.ua

Учасник війни на Донбасі і ветеран АТО Ігор Мазур, якого напередодні затримали в Польщі за запитом Росії, став жертвою політичної помсти Кремля. Але в Сеймі Польщі запевнили, що ні екстрадують Мазура в Росію і його затримання є лише "технічним виконанням". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост віце-спікерки Сейму Республіки Польща Малгожати Гошівської в соцмережі.

Гошівська написала, що Польща повинна була затримати Мазура, так як він був в реєстрі Інтрепола, куди ветерана АТО внесли російські спецслужби. Але вона запевнила, що Польща не піддасться на провокацію Росії і не стане актором російського сценарію.

"Відважний цивільний активіст і ветеран війни на Донбасі став жертвою дій східних сусідів. Це - наочний приклад використання Кремлем інститутів міжнародного права для політичної помсти. Ми не можемо піддатися на провокацію. Ми не можемо бути акторами російського сценарію", - заявила віце-спікерка польського Сейму.

Вона підкреслила, що в Польщі будуть ретельно розслідувати справу Ігоря Мазура, додавши, що затриманому ветерану АТО "дорога в Росію не відкрита".

Слід додати, що посол України в Польщі Андрій Дещиця назвав затримання ветерана АТО Ігоря Мазура в Польщі за запитом Росії не унікальним випадком. За його словами, за останні да роки українські дипломати зафіксували до десяти таких випадків - всі ці справи знаходяться тільки в стадії судового розгляду і жодного українського бійця польська сторона Росії поки не передала.

Дещиця також зазначив, що генконсул України в Любліні буде присутній на суді. Українська сторона буде звертатися в суд з проханням взяти Мазура на поруки і тим самим звільнити його з-під варти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 листопада, в Польщі, на прикордонному пункті Дорогуськ, за запитом Росії був затриманий учасник війни на Донбасі і відомий активіст Ігор Мазур "Тополя", який також є співробітником секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Сьогодні відбудеться суд, на якому буде вирішуватися питання про взяття Мазура під варту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?