За запитом Росії: в Польщі затримали ветерана АТО, йому загрожує екстрадиція до РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

За запитом Росії: в Польщі затримали ветерана АТО, йому загрожує екстрадиція до РФ

За запитом Росії: в Польщі затримали ветерана АТО, йому загрожує екстрадиція до РФ
Джерело:  online.ua

У суботу, 9 листопада, в Польщі, на прикордонному пункті Дорогуськ, за запитом Росії був затриманий учасник війни на Донбасі та відомий активіст Ігор Мазур "Тополя", який також є співробітником секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини. До нього не пускають українського консула і не надають адвоката. У понеділок в польському Холмі відбудеться суд, на якому буде вирішуватися питання про взяття Мазура під варту з метою екстрадиції в Росію. Про затримання Мазура повідомила омбудсвумен Людмила Денисова, передає ONLINE.UA.

Затримання Мазура також підтвердили адвокат Андрій Мамалига та правозахисниця Олена Терещенко. Вони уточнили, що ветеран АТО повинен був відвідати в Польщі офіційний захід, на яке його запросила польська сторона. У департаменті консульської служби МЗС України інформацію затримання в Польщі учасника війни на Донбасі поки не прокоментували.

Нагадаємо, Ігор Мазур з травня 2014 року перебував в зоні АТО. З квітня 2015 року він офіцер Збройних сил України, командир роти, заступник начальника штабу розвідувального батальйону в секторі "М". Після демобілізації в листопаді 2016 року Мазур став заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира УНСО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії затримали активіста, який допомагав полоненим українським морякам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?