Ставимо на паузу - у Зеленського нарешті розкрили позицію щодо Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ставимо на паузу - у Зеленського нарешті розкрили позицію щодо Білорусі

Ставимо на паузу - у Зеленського нарешті розкрили позицію щодо Білорусі
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ розкрили офіційну позицію щодо Білорусі на тлі останніх подій. Наразі відносини Києва та Мінська поставлені на "паузу". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Дмитра Кулеби.

За словами дипломата, українська влада не розриває відносини з Білоруссю й не планує цього робити.

Згадана пауза вплине на підготовку Форуму регіонів України ті Білорусі, який повинен відбутися вже цього жовтня в місті Гродно. Учасниками заходів повинні бути президенти Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко.

"Але ми не розриваємо відносини. Ми ставимо на паузу підготовку офіційних зустрічей... Білоруський посол продовжує свої функції в Україні", - зауважив Кулеба та наголосив — поміж державами спостерігаються декілька масштабних конфліктів.

Водночас українська сторона надасть певні преференції громадянам Білорусі, які прямуватимуть через спільний кордон.

"Громадяни Білорусі, які будуть прагнути в'їхати на територію України, намагаючись уникнути тієї кризи, яка розгортається в сусідній, дружній нам країні, будуть користуватися преференційним режимом... Державна прикордонна служба буде розглядати їхні запити і буде надавати дозволи на в'їзд", - пояснив міністр.

Порядок з "паузою" відносин триватиме, допоки ситуація в Білорусі не стабілізується.

Нагадаємо, тисячі громадян республіки вийшли з протестами на вулиці своїх міст після виборів президента 9 серпня, які вони вважають нечесними — люди вимагають відставки Лукашенка й нового голосування.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруське командування оголосило про початок повномасштабних військових навчань на заході країни. Збір військ відбувся в районах республіки, наближених до кордонів Євросоюзу — в Гродненській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?