Ставлення росіян до України неочікувано "потеплішало" - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Ставлення росіян до України неочікувано "потеплішало" - відома причина

Ставлення росіян до України неочікувано "потеплішало" - відома причина
Джерело:  online.ua

Росіяни в травні 2019 року показали невеличке поліпшення ставлення до України. Це підтверджують результати опитування про ставлення громадян Російської Федерації до низки країн "Левада-Центру", передає ONLINE.UA.

Що цікаво, опитування було проведене 24-29 травня – тобто вже після вступу Володимира Зеленського на посаду президента України.

На запитання "Як ви в цілому ставитеся зараз до України?" відповіді були такими: дуже добре – 6% опитаних, в основному добре – 32%, в основному погано – 29%, дуже погано – 19%, не змогли відповісти 14%. Ці показники на пару відсотків кращі, ніж у лютому цього року. І це найкращі дані як мінімум із листопада 2018 року.

Варто зазначати, що у травні 2014 року, на початку агресії Росії проти України, в цілому погано до України ставилися стільки ж росіян – 49%.2 роки тому, у 2017-му, 59% росіян ставилися до України погано й лише 26% – добре.

Протягом останніх десяти років найкраще ставлення росіян до нашої країни було за часів президентства Віктора Януковича, який утік до Росії від правосуддя у 2014 році.

Як повідомляв ONLINE.UА, рейтинг очільника Кремля Володимира Путіна продовжує стрімко падати, незважаючи на нову методику проведення опитування, яке організовує Всеросійський центр вивчення громадської думки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?