Степанов оголосив про збиття нової хвилі коронавірусу завдяки локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов оголосив про збиття нової хвилі коронавірусу завдяки локдауну

Степанов оголосив про збиття нової хвилі коронавірусу завдяки локдауну
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я оголосили про фактичне “збиття” нової хвилі захворюваності на коронавірус COVID-19 завдяки посиленому карантину. Голова відомства Максим Степанов звернув увагу на зменшення нових діагнозів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у п’ятницю, 22 січня.

За його словами, результативними виявилися карантин вихідного дня та січневий локдаун разом.

"Ви бачите, що у нас падає кількість людей, які хворіють щодня. Ми досягли серйозної стабілізації. Ми були в змозі досягти і досягли — нам вдалось збити на початковій стадії хвилю поширення коронавірусу, яка потенційно мала була початись після новорічних свят", - стверджував Степанов.

Він також додав, повноцінно результати оцінять лише після остаточного переходу України назад до адаптивного карантину.

У Кабінеті міністрів у цілому також відзначили позитивний ефект від посилення карантину після різдвяних та новорічних свят. Міністр Олег Немчінов наголосив, завдяки посиленим обмеженням коронавірус в Україні не поширився так, як міг би у більш вільних умовах.

Нагадаємо, так званий локдаун набув чинності 8 січня та триватиме до 24-го. У цей період не працюють розважальні, культурні та гастрономічні заклади. Останні можуть тільки робити адресну доставку чи надавати послуги на винос. Закриті також магазини, які не торгують товарами першої необхідності (чи відповідні сектори супермаркетів).

Громадський транспорт майже не торкнулися жодні обмеження. Наземні різновиди тільки зобов’язали не збирати пасажирів більше, ніж у салоні місць для сидіння.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я оголосило про надходження в Україну вакцини проти коронавірусу COVID-19 одразу чотирьох компаній-розробників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?