Степанов підбив підсумки жорсткого карантину після свят у січні
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов підбив підсумки жорсткого карантину після свят у січні

Степанов підбив підсумки жорсткого карантину після свят у січні
Джерело:  online.ua

Посилений карантин по всій Україні тривав у період після новорічних і різдвяних свят, з 8 до 24 січня. У Міністерстві охорони здоров’я нагадали про його дієвість у стримуванні коронавірусу COVID-19 після святкового сезону 2020-2021. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ міністра Максима Степанова у Верховній Раді у п’ятницю, 5 лютого.

За словами посадовця, результати так званого локдауну можна спостерігати вже сьогодні.

“Результат цього жорсткого карантину ми спостерігаємо вже зараз — декілька тижнів зменшується кількість хворих у порівнянні з кожним наступним тижнем. Ця інформація підтверджується відповідними цифрами. У перший тиждень грудня у нас було 89 тис. нових випадків COVID-19. За минулий тиждень — всього 27 тис. випадків, менше в три рази”, - стверджує він.

Також зменшилася кількість активних хворих у лікарнях — з 28 тисяч на початку грудня до менше ніж 18 тисяч станом на початок лютого.

“Ми зробили ще один великий крок. Не можна навіть порівняти готовність медсистеми на такий виклик, як епідемія, на кінець березня 2020 року з медсистемою лютого 2021-го. У нас було 12 704 ліжка умовно готових до лікування пацієнтів з коронавірусом, з яких 3,5 тис. було забезпечено киснем. На сьогодні — 66,8 тис. ліжок, виділених для хворих, понад 56 тис. ліжок забезпечено киснем”, - наголосив міністр.

Степанов звернув увагу на позицію України серед країн Європи за рівнем смертності. Наша держава обіймає 34 сходинку, утричі менше за показники Великої Британії та удвічі менше за Францію.

Як повідомляв oNLINE.UA, на території України незабаром зареєструють вакцину проти коронавірусу, наголосив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він стверджує, що це буде препарат розробки фахівців компанії Pfizer/BioNTech. В Україні буде проводитися кампанія з вакцинації тільки тоді, коли вакцина “буде зареєстрована належним чином”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?