ВООЗ заявила про нагоду взяти коронавірус під контроль
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ заявила про нагоду взяти коронавірус під контроль

ВООЗ заявила про нагоду взяти коронавірус під контроль
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я звернули увагу на зниження кількості нових випадків коронавірусу COVID-19 по всьому світу. генеральний директор структури Тедрос Аданом Гебреєсус заявив про можливість взяти глобальну епідемію під контроль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу організації.

За словами очільника ВООЗ, зниження зареєстровано упродовж трьох тижнів поспіль. Водночас він не відкидає інформації з деяких країн, де рівень захворюваності знижується.

“Це демонструє, що вірусом можна керувати навіть з урахуванням поширення його нових варіантів. Це показує, що ми можемо запобігти інфікуванню і врятувати життя, якщо продовжимо дотримуватися вже перевірених заходів з охорони здоров'я суспільства”, - наголосив Гебреєсус.

Загалом у вівторок, 2 лютого, зафіксовано вже понад 109 мільйонів випадків коронавірусу COVID-19. З них виявилися смертельними понад 2,2 мільйона. Тим часом перебороли хворобу майже 76 мільйонів осіб.

Безпосередньо в Україні зафіксували 2394 нових випадки зараження, госпіталізовано 833 людини. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 1 223 879 осіб, з них 22 924 пацієнти померли через ускладнення, спровоковані коронавірусною хворобою.

Станом на початок лютого в Україні стала чинною так звана “помаранчева зона” карантину, яка передбачає наявність суворих обмежень, однак не передбачає закриття жодних закладів через епідемію.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні готують платформу, на якій можна буде записатися на COVID-вакцинацію онлайн. Запис стартує 10 лютого, а щеплення, орієнтовно, почнуть робити з 15 числа. Чиновники готують також комунікаційну кампанію, щоб інформувати українців, як можна отримати вакцину, як записатися на щеплення, які існують групи ризику, де зробити щеплення від коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?