Стерненка засудили до 7 років в'язниці за викрадення людини
Категорія
Україна
Дата публікації

Стерненка засудили до 7 років в'язниці за викрадення людини

Стерненка засудили до 7 років в'язниці за викрадення людини
Джерело:  online.ua

Кримінальна справа щодо викрадення людини проти Сергія Стерненка завершилася обвинувальним вироком. Відповідний вирок оголосили у Приморському районному суді Одеси під час засідання у вівторок, 23 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію засідання.

За оприлюдненими даними, вирок також підтвердив особисто Стерненко у своєму каналі в Telegram. У судовому рішенні також йдеться про конфіскацію половини майна.

“Обвинувальний вирок за всіма статтями. Конфіскація половини майна. Тримання під вартою в залі суду”, - наголосив він.

В цілому прокурорська сторона вимагала від суду 8 років ув’язнення та повну конфіскацію майна. Обвинувачення наполягало, що Стерненко повністю винен у викраденні громадянина Сергія Щербича задля заволодіння сумою грошей у 300 гривень.

Інцидент стався у 2015 році, а кримінальну справу відкрили за зверненням Щербича. Того ж року вдома у Стерненка провели обшуки, під час яких той особисто віддав правоохоронним органам пневматичну зброю, стартовий пістолет і колекційний ніж.

Нагадаємо, упродовж останніх кількох років Стерненко став жертвою кількох нападів. Сам він пов’язує такі інциденти з діяльністю тітушок одеського мера Геннадія Труханова, якого самого ледь не посадили за ґрати під час президентства Петра Порошенка.

Це не єдине кримінальне провадження проти колишнього учасника організації "Правий сектор". У 2018 році Стерненко під час чергового нападу смертельно поранив у відповідь нападника. За це проти нього відкрили ще одну справу — вже за підозрою в умисному вбивстві.

Наразі близько 12:00 у вівторок, 23 лютого, під будівлею Приморського райсуду Одеси зібралися десятки людей, які прийшли підтримати Стерненка й не дати його заарештувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк ігнорує судові засідання та маніпулює інформацією на власну користь, вважають у Національному антикорупційному бюро. Детективи не можуть доставити скандального посадовця на засідання через обмеження доступу до будівлі ОАСК.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?