Столтенберг збирає термінове засідання Ради НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг збирає термінове засідання Ради НАТО

Столтенберг збирає термінове засідання Ради НАТО
Джерело:  online.ua

Керівництво Північноатлантичного альянсу пильно стежить як за геополітичною, так і епідеміологічною ситуаціями у всьому світі. У зв'язку загостренням на всіх направленнях генсек НАТО Єнс Столтенберг збирає екстрене засідання ради глав МЗС країн-членів альянсу. Воно відбудеться 1-2 грудня в режимі захищеної телеконференції. Які питання стоять на порядку денному, поки не відомо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАТО.

"Засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів закордонних справ відбудеться в режимі захищеної телеконференції 1 і 2 грудня 2020 року. Головувати на зустрічі буде генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг", - йдеться в повідомленні альянсу.

Як відомо, напередодні генеральний секретарі НАТО Єнс Столтенберг провів переговори з виконуючим обов'язки міністра оборони США Крістофером Міллером. Вони обговорили питання загрози, що виходить від Росії, і викликів з боку Китаю. Столтенберг і Міллер також підняли важливі питання, які виникають в трансатлантичному альянсі, і теми подальшої політики Сполучених Штатів після зміни керівництва.

Важливо відзначити, що в жовтні поточного року після дводенного засідання міністрів оборони країн-членів НАТО Солтенберг виступив з важливою заявою щодо України. Він пообіцяв, що проведе консультації з Україною і Грузією в баченні стратегії "НАТО-2030". Генсек НАТО тоді підкреслював, що для Альянсу стратегічне партнерство з Україною має велике значення і високо цінується. Однак генсек альянсу поки не повідомив, де і коли саме відбудуться ці переговори.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін звернувся з несподіваною пропозицією до НАТО. Він закликав Альянс ввести мораторій на розгортання в Європі ракет середньої і меншої дальності (РСМД) наземного базування. Він заявив, що Росія в свою чергу готова не розгортати в Європі ракети 9М729 комплексу "Іскандер-М", які стали причиною розбіжностей РФ, США і НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?