Столтенберга офіційно залишили генсеком НАТО ще на рік
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберга офіційно залишили генсеком НАТО ще на рік

Столтенберга офіційно залишили генсеком НАТО ще на рік
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що залишається на посаді до наступного року.

Джерело: Єнс Столтенберг

Столтенберг залишається генсеком НАТО

Удостоєний рішенням союзників по НАТО продовжити мій термін на посаді Генерального секретаря до 1 жовтня 2024 року. Трансатлантичний зв’язок між Європою та Північною Америкою забезпечував нашу свободу та безпеку протягом майже 75 років, і у більш небезпечному світі наш Альянс є важливішим ніж будь-коли, - написав Столтенберг.

Він займає посаду генсека НАТО з 2014 року. Його мандат продовжували вже тричі. Термін повноважень Столтеберга мав закінчитися 30 вересня.

Раніше Financial Times писало, що лідери НАТО схиляються до продовження терміну повноважень Єнса Столтенберга на посаді генерального секретаря, оскільки не можуть обрати нового.

Публічно Столтенберг заявляв, що «не має наміру» продовжувати свій мандат.

Видання зазначає, що хоча США є найважливішою силою в НАТО і саме американець завжди виконує обов’язки військового командувача альянсу, генеральний секретар завжди походить з європейської держави-члена.

Варіант продовження Столтенберга з’явився після того, як заявки прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен і міністра оборони Великої Британії Бена Уоллеса не змогли отримати одностайну підтримку.

Франція та Німеччина підтримали Фредеріксен і представили її як бажаного кандидата в Європі, незважаючи на побоювання в деяких східноєвропейських державах. Але Байден не висловив повної підтримки Фредеріксен.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?