Страшна перестрілка під Києвом: з'явилися подробиці про загиблих поліцейських
Категорія
Події
Дата публікації

Страшна перестрілка під Києвом: з'явилися подробиці про загиблих поліцейських

Страшна перестрілка під Києвом: з'явилися подробиці про загиблих поліцейських
Джерело:  Сьогодні

Журналісти дізналися подробиці про  поліцейських, які загинули під час перестрілки в елітному селищі Княжичі під Києвом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Сегодня.
Жителі селища, де сталася перестрілка, кажуть, що нічого не чули.
"Останнім часом тут часто грабували будинки - мало не через день. А в будинку, біля якого сталася стрілянина, сигналізація спрацьовувала два або три рази за останній місяць - може, злочинці так намагалися заплутати поліцію охорони. Тут постійно ніхто не жив, а іноді приїжджала жінка з дітьми. А будинок, де була засідка, ми називаємо "циганським" - він дуже схожий на замок", - розповів житель Княжичів Андрій.
Нагадаємо,  4 грудня загинули двоє поліцейських охорони (Сергій Орлов і Євген Куртєв), двоє оперативників (Олександр Маніца і Юліан Рудько) і КОРДовець (Віталій Валецький). Журналісти розшукали друзів і рідних загиблих поліцейських.
"Віталіка Валецького ми ставили в приклад іншим. Це скромний хлопець, який буквально жив своєю роботою. Був співробітником спецназу "Сокіл", пізніше поставив собі за мету працювати в КОРДі, і це у нього вийшло. Пам'ятаю, коли йшли тести, він буквально втік на роботу. А якщо хтось не вірив в реформи, він скептикам відповідав так: "Зарплата менше не стане, а щось в кращу сторону точно зміниться". Поза сумнівом! Ми ​​в шоці. У Віталіка залишилися двоє маленьких дітей", - згадують колеги Валецкого.

Читайте також: З'явилося фото поліцейської машини, розстріляної під Києвом
Родичі поліцейського охорони Сергія Орлова з Броварів дізналися про його смерть від журналістів.
"Ми з ним вчилися разом в школі, потім він став нашим кумом, приїжджав допомагати будувати нам будинок. В міліцію пішов по стопах батька. У нього навіть в школі було прізвисько Мент, він мріяв працювати в спецназі", - розповів кум Орлова Валерій.
Подруга сім'ї, Тетяна Орлова, додала, що незважаючи на невелику зарплату, Сергій часто повторював, що робота поліцейським - його покликання.
"У минулому році у мого синочка був день народження - йому виповнився рік. У нас були проблеми, не було грошей. Так Сергій сказав: "Танюха, ти чого засмутилася! Я як раз отримаю зарплату і куплю що потрібно. Список мені напиши". І це говорить мені людина, яка ледве виживала на свою зарплату. Ми з ним ще й однофамільці. Запам'яталася його фраза: "Орли своїх не кидають!", - згадує жінка.
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент України Петро Порошенко висловив співчуття близьким загиблих в перестрілці під Києвом поліцейських, а також заявив, що нічого не може виправдати факт загибелі правоохоронців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?