Стрілянина у Німеччині: що відомо про напад біля синагоги у Галле
Категорія
Світ
Дата публікації

Стрілянина у Німеччині: що відомо про напад біля синагоги у Галле

Стрілянина у Німеччині: що відомо про напад біля синагоги у Галле
Джерело:  online.ua

Неподалік від синагоги у німецькому місті Галле сталася стрілянина. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеві ЗМІ та Twitter поліції.

Офіційні дані свідчать, що жертвами пострілів стали щонайменш двоє людей. Кілька громадян зазнали поранень.

Нападник був озброєний автоматичною гвинтівкою. Він втік на автомобілі, спрямувавши у бік міста Лейпциг.

"Підозрюваний у скоєнні злочину зник на машині. Ми шукаємо його і просимо мешканців залишатися в квартирах", - підкреслили правоохоронці у мікроблозі.

За відомостями газети Bild, невідомий злочинець кинув гранату на територію єврейського кладовища. Одягнений у камуфляж, він мав при собі кілька видів бойової зброї. Відомо про ще один випадок стрілянини неподалік від Галле - у містечку Відерсдорф за 15 кілометрів.

Залізничний вокзал міста був закритий через небезпечну подію. Один з підозрюваних у нападі затриманий. Інший втік на автівці. Триває розшук.

За ініціативою мера Галле Бернда Віганда скликано кризовий штаб з надзвичайних ситуацій.
Слід відзначити, що інцидент стався у день найважливішого іудейського свята Йом-Кіпур.

Як повідомляв ONLINE.UA, в американській провінції 21-річний громадянин влаштував стрілянину з АК-47. Він атакував супермаркет, вбивши щонайменш 20 його відвідувачів, серед яких були діти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?