Стрєлкова готують до участі у президентських виборах в РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Стрєлкова готують до участі у президентських виборах в РФ

Ігор Стрєлков
Джерело:  online.ua

Колишнього офіцера ФСБ РФ та бойовика створених Росією на Донбасі псевдореспублік Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) хочуть висунути кандидатом у президенти РФ. 

Що відомо про ймовірну участь Стрєлкова у президентських виборах в РФ

Російські видання повідомляють, що висунення Стрєлкова для участі у президентських виборах в РФ підтримала ініціативна група з 556 осіб за необхідних 500 підписів.

При цьому протоколи на підтримку Стрєлкова підписували без нотаріуса, який має завіряти підписи.

Все завтра, сьогодні з нотаріусом не вийшло, завтра завіримо. Сьогодні, на жаль, не вийшло, - пояснила дружина ув’язненого Кремлем терориста Мирослава Регінська.

Організатори передвиборчого штабу Стрєлкова розповіли, що чотири нотаріуси, з якими в ініціативної групи була домовленість для оформлення підписів, відмовилися від участі у з'їзді, повідомляв проєкт SOTAvision.

Представники ініціативної групи також запропонували надіслати відсутні документи через телеграм.

Представники Центрвиборчкому РФ на зборах "ніяк не показували своєї присутності – малоймовірно, що вони зможуть прийняти такі документи".

Що відомо про змогу Стрелкова брати участь у виборах

Ігор Стрєлков (Гіркін) з липня перебуває в СІЗО у справі про публічні заклики до екстремізму. Формальним приводом для справи послугували два пости в телеграм-каналі Стрєлкова, що стосувалися окупованого Криму і виплат військовослужбовцям з ОРДО. 14 грудня Мосміськсуд почав розглядати справу Стрєлкова.

У середині листопада Стрєлков попросив своїх соратників почати кампанію з його висунення як кандидата в президенти РФ.

На початку грудня Гіркін, який перебуває в російському СІЗО, заявив, що боїться повторити долю екслідера "ПВК Вагнер" Євгена Пригожина, який загинув в авіакатастрофі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?