Створення єдиного уряду: стало відомо про важливу домовленість Путіна і Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Створення єдиного уряду: стало відомо про важливу домовленість Путіна і Лукашенка

Створення єдиного уряду: стало відомо про важливу домовленість Путіна і Лукашенка
Джерело:  online.ua

Білорусь і Росія продовжують курс на об'єднання держав. Президенти Володимир Путін і Олександр Лукашенко вже домовилися про створення єдиного уряду і парламенту, а також узгодили 20 дорожніх карт, в числі яких створення єдиного ринку. Про це повідомив посол Білорусі в РФ Володимир Семашко, передає ONLINE.UA з посиланням на TUT.by.

"Президенти Олександр Лукашенко і Володимир Путін домовилися, що цілі заявлені грандіозні, і вони не повинні змінюватися. Це перехід на уніфіковане податкове законодавство, створення єдиних ринків нафти, газу і електроенергії, створення єдиного парламенту і уряду з певними повноваженнями, коли незалежні Росія і Білорусь віддають наверх певні управлінські функції з обов'язковим виконанням. Таке завдання зараз вирішується", - повідомив Семашко.

Посол підкреслив, що в рамках проєкту поглибленої інтеграції Росії та Білорусі підготовлено 31 дорожня карта. З них 20 карт вже "абсолютно узгоджені" - єдині ринки повинні бути створені до 2021 року.

Нагадаємо, ще кілька днів тому Лукашенко виступав з різкою критикою на адресу Росії. Білоруський лідер відзначав, що ні про яке об'єднання Білорусі і Росії не може бути й мови, поки Москва буде підсовувати нові умови Мінську, з яких білоруська економіка буде тільки нести втрати. Лукашенко запевняв, що поки Москва не піде на поступки в принципово важливих питаннях для Мінська, він не підпише жоден документ, спрямований на інтеграцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Кремль звернув увагу на емоційність заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка про ситуацію з Союзною державою Росії та Білорусі. Він заявив, що Росія, "як і раніше послідовно" виходить з того, що взаємна вигода збереження Союзної держави з Білоруссю непорушна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?