Сучасні яничари. Викрадені українські діти потрапляють у спецтабори РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Сучасні яничари. Викрадені українські діти потрапляють у спецтабори РФ

Маленькі українці стають сучасними яничарами

Росіяни з викрадених українських дітей ростять нове покоління російських військовослужбовців. У табори для сучасних яничар потрапляють і хлопці, і дівчата.

Маленькі українці стають сучасними яничарами

У російські спеціальні табори потрапляють не лише хлопці, але й дівчата.

Росіяни з українських дітей, яких викрали, ростять нове покоління російських військовослужбовців, які в майбутньому за думкою росіян повинні знову воювати проти України чи проти інших держав.

Таку думку висловив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

Зокрема, росіяни "направляють" дітей у спеціальні табори.

З приводу навчань – так, вони є примусовими, там фактично немає вибору у наших дітей, чи приймати в цьому участь, чи не приймати... Це офіційна програма навчальна... на території Російської Федерації для українських дітей. Я на цьому наголошую, підтверджую, що саме в першу чергу українських дітей намагаються записати фізично в різні військові організації і провести через подібні навчання, – розповів Омбудсман.

За його словами, росіяни це роблять не просто свідомо, мовляв, це так зване "яничарство сучасного світу".

Завоювали територію, забрали дітей... виховали нових військових і послали знову їх вмирати за "великую Россию. Скільки таких таборів на території всієї Росії – нам поки не вдалося встановити. Але станом на зараз ми можемо казати, що не менше, ніж 70 подібних таборів діють... в тому числі на тимчасово окупованих територіях України, – додав він.

Фільм “Понівечене дитинство” про українських дітей у російському полоні

До Дня захисту дітей у 2023 році команда Online.UA представила документальний проєкт «Понівечене дитинство», який розповідає про примусово депортованих та викрадених до Росії українських дітей.

За понад півтора року повномасштабної війни Україна змогла повернути менш як 400 дітей. Водночас Росія заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей. Оскільки дипломатія з країною-агресоркою не працює, Росія продовжує незаконно вивозити дітей з тимчасово окупованих територій України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?