Суд Києва звільнив Микитася з-під варти
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд Києва звільнив Микитася з-під варти

Суд Києва звільнив Микитася з-під варти
Джерело:  online.ua

12 березня офіційно стало відомо, що колишнього президента будівельної компанії "Укрбуд" Максима Микитася звільнили з-під варти. Про це він сам розповів на своїй сторінці у Facebook. Інформацію також підтвердив адвокат Артур Габріелян, передає ONLINE.UA.

"Офіційно! Рішенням Шевченківського районного суду м.Києва Максима Микитася звільнено з під варти. Несправедливий запобіжний захід змінено! - Їду до додому! До дочок, до дружини. Потім до моєї любимої мами . Дякую всім людям доброї волі що допомогали мені і моїй родині у цей скрутний час. Мене заарештували за півтори години до Нового року - зараз вийшов на вулицю, а тут майже така сама новорічна погода", - написав Максим Микитась.

Згідно з останніми даними, Микитасю змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Як уже згадувалося раніше, в кінці грудня Національна поліція оголосила забудовнику Максиму Микитасю підозру в замовленні викрадення людини. Йшлося про юриста Олега Мірошниченка. 31 грудня 2020 року його відправили під варту в цій справі. Микитась і його захист вважають розслідування поліції помстою за свідчення проти члена команди Володимира Зеленського та представника Офісу президента Олега Татарова. За словами адвокатів, листування, в якому Микитась нібито замовляє злочин підозрюваному Чернову, містить ознаки підробки.

Варто звернути увагу на те, що прокурор у суді підтвердив фальшивість листування, в якому колишній народний обранець і забудовник Максим Микитась нібито замовляє викрадення людини. Однак, як стверджують правоохоронці, це не спростовує причетність Микитася до злочину.

Нагадаємо, 1 грудня стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. Цього ж місяця Татаров офіційно повідомив, що продовжує працювати на посаді попри написану заяву про відсторонення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОГП скаржаться, що  Національне антикорупційне бюро відмовляється віддавати їм матеріали справи  Олега Татарова та Максима Микитася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?